Mechelen strenger voor wildgeparkeerde fietsen aan station: "Fietsen verwijderd op kosten van eigenaar"

Mechelen gaat fietsen die fout gestald staan in de buurt van het station voortaan laten weghalen. Als de eigenaars kunnen worden geïdentificeerd, krijgen ze een boete van 58 euro. Zo wil de stad korte metten maken met de fietschaos aan het station. Er komen ook extra fietsenstallingen en een parkeervak voor deelsteps. 

Aan de voorkant van het station staan vaak heel wat verkeerd gestalde fietsen, steps en zelfs achtergelaten fietswrakken. Dat ziet er niet alleen rommelig uit, ze liggen ook in de weg voor wie naar het tijdelijk stationsgebouw of de spoortunnel moet. De stad wil nu strenger optreden tegen mensen die hun fiets om het even waar zetten.

Eigenaars kunnen hun fiets natuurlijk terugkrijgen, maar pas na het betalen van 5 euro voor gegraveerde en 10 euro voor niet-gegraveerde fietsen

Alexander Vandersmissen (Open Vld), burgemeester Mechelen

"Verkeerd gestalde fietsen worden door de stadsdiensten verwijderd", vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld). "Overtreders die we kunnen identificeren krijgen een boete van 58 euro. Eigenaars kunnen hun fiets natuurlijk terugkrijgen, maar pas na het betalen van 5 euro voor gegraveerde fietsen en 10 euro voor niet-gegraveerde fietsen. Wrakken worden onmiddellijk verwijderd en gerecycleerd." Infoborden en banners maken duidelijk waar je je fiets niet mag parkeren.  

De fietsenparking aan de Arsenaalzijde van het station, wordt afgesloten en beveiligd met camera's. Er komen ook drie extra fietsenstallingen en een parkeervak voor deelsteps rond het stationsplein. 

Meest gelezen