Facebookpagina Festival Dranouter

Na 2 jaar gaat Festival Dranouter opnieuw voor volwaardige editie

Het Festival Dranouter vindt dit jaar opnieuw volwaardig plaats. Het festival staat het 1ste weekend van augustus op de agenda. Er komt een nieuw podium op het festivalterrein, de Cirq. De kerk van Dranouter zal dit jaar niet meer als concertlocatie dienen, vooral omdat een tent gemakkelijker te ventileren is dan een kerk.

Door de coronacrisis moest Festival Dranouter 2 zomers op rij het grote festival inruilen voor zomersessies. In 2020 waren dat de 'Dranouter Zomersessies' met telkens een capaciteit van 200 personen. Vorige zomer mocht het al iets grootser met de 'Dranouter Zomersessies XL' waar elke dag 5.000 bezoekers op het terrein te vinden waren. Maar nu alle signalen de goeie richting uitwijzen, heeft de organisatie beslist om opnieuw een volwaardige editie van Festival Dranouter voor te bereiden.

Directeur Bavo Vanden Broeck: "We werken volop aan de line-up en tekenen ook een nieuwe opstelling van het festivalterrein uit. Er komt een nieuw concertpodium op het festivalterrein: De Cirq. In die ronde circustent brengen we zowel intieme muziek als uitbundige partybands. De kerk van Dranaouter valt weg als concertplaats. Dat is een prachtlocatie voor intieme live muziek maar een tent is nu eenmaal eenvoudiger om alle ventilatienormen te halen."

Dranouter Festival heeft plaats op 5, 6 en 7 augustus;

Meest gelezen