Radio 2

Buurtbewoners protesteren tegen komst van bedrijf dat kippenvlees verwerkt in Sint-Stevens-Woluwe

Een aantal bewoners van de Sint-Stefaansstraat in Sint-Stevens-Woluwe hebben beroep aangetekend tegen de komst van een bedrijf dat kippenvlees verwerkt. Ze zijn bang voor extra verkeersdrukte en mogelijke geurhinder in hun wijk. Het gemeentebestuur kende al een vergunning toe aan het bedrijf, de provincie Vlaams-Brabant moet de klacht nu behandelen.

"Zo'n bedrijf hoort niet thuis in een woonwijk", vindt Danielle, die in de straat woont. "Ze zijn van plan om hier dagelijks 200 kilogram kippenvlees te verwerkten en te frituren. De hele buurt zal naar frituurolie ruiken en er zullen regelmatig vrachtwagens of bestelwagens rondrijden voor de leveringen. En wat gebeurt er met al dat afval? Het zal ongedierte aantrekken en het zit hier nu al vol ratten. Wij zien dat niet zitten." De buurtbewoners zijn daarom met een petitie gestart.

Bedrijfsbezoekje

De eigenaar van het bewuste bedrijf BFC, Rojhat Gorbuz, verzekert dat de inwoners geen hinder zullen ondervinden van hun komst. Het bedrijf baat verschillende fastfoodrestaurants uit die gefrituurde kip serveren. Om het vlees zelf te kunnen verwerken heeft het bedrijf zijn oog laten vallen op het pand in de Sint-Stefaansstraat. "We hebben een professioneel afzuigsysteem met filters die regelmatig worden vervangen. Ik heb ook maar twee bestelwagens die alle leveringen zullen uitvoeren. Dus veel verkeer zal er ook niet zijn." Gorbuz nodigt de buurtbewoners nu vrijdag en zaterdag uit om een kijkje te komen nemen in zijn bedrijf.

Meest gelezen