Rock Werchter volledig uitverkocht, volledige line-up bekendgemaakt

Rock Werchter, het jaarlijkse vierdaagse pop- en rockfestival in Vlaams-Brabant, is volledig uitverkocht. Dat laat de organisatie weten bij de aankondiging van de volledige line-up, op haar socialemediaplatformen.

De knaldrang zit er nog duidelijk in bij festival- en muziekliefhebbers. Zo'n vijf maanden voor de start van Rock Werchter, zijn de 67.000 combitickets en 84.000 dagtickets de deur uit. Twee dagen geleden waren alle weekendtickets al verkocht, nu zijn ook de andere tickets uitverkocht.

Dat is niet enkel erg vroeg, maar ook opvallend omdat de prijzen voor de tickets hoger lag dan gebruikelijk. Volgens de organisatie was dat noodzakelijk door de prijsstijging binnen de muzieksector: infrastructuur, crew, energie en veiligheid zijn duurder geworden. Dat bleek echter geen probleem te zijn voor de vele muziekfans die toch weer willen genieten van live muziek. 

Dat het festival zo snel uitverkocht is, heeft ook wat te maken met mensen die nog een tegoedbon hadden van de afgelaste festivals in 2020 en 2021. Zij konden met het geld dat ze voor hun Werchter-ticket betaald hadden nieuwe tickets kopen voor festivals die op de weide van Werchter plaatsvinden. 

Volledige line-up

Met de aankondiging van enkele nieuwe namen, is de line-up van Rock Werchter nu compleet. Enkele nieuwkomers op de affiche zijn Glints, SONS en Lady Blackbird. Ook groepen als Pearl Jam, Metallica, Twenty One Pilots, The Killers en Songfestivalwinnaar Måneskin zullen op het festival te zien zijn. Er staan traditioneel ook heel wat Belgen op de affiche, met onder meer Bazart, Emma Bale, Balthazar en Lost Frequencies, met een liveset. 

Meest gelezen