Rob Engelaar

Vaccinatiecentra in Hasselt en Dilsen-Stokkem starten met boosteren van jongeren onder de 18 jaar

In Dilsen-Stokkem en Hasselt wordt vandaag gestart met het zetten van boosterprikken bij jongeren tussen 12 en 18 jaar. De jongeren krijgen geen uitnodiging voor deze derde prik, ze moeten zich zelf inschrijven op de website van het vaccinatiecentrum. Heel wat jongeren hebben dat intussen al gedaan.

Al veel tieners hebben een afspraak gemaakt voor hun boosterprik. "We hebben een goede opkomst vanmiddag", vertelt Olivier Hoogmartens van het vaccinatiecentrum Herkenrode. "Ze hebben de weg naar onze website goed gevonden en ze hebben daar dan een gepast tijdsvenster gekozen. Ze kunnen zich dan straks aanmelden." 

De ouders van de jongeren moeten wel een schriftelijke toestemming van een van de ouders of voogden meebrengen. Het formulier staat op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Videospeler inladen...

In het vaccintatiecentrum van Heusden-Zolder werden gisteren ook al enkele tieners voor de derde keer geprikt. "We hadden nog enkele vrije prikmomenten", vertelt Jeroen Schelkens. "Om die niet verloren te laten gaan, hebben we ze opgevuld met boosterprikken voor 12- tot 18-jarigen. Zo'n 60 jongeren kwamen daar op af."  

Ook in de andere vaccinatiecentra in Limburg zullen tieners terecht kunnen voor een boosterprik. Deze data zijn al bekend:
 
  • Beringen: 10, 17 en 26 februari
  • Bree: 11 februari 
  • Dilsen-Stokkem: 9, 10, 11 en 12 februari
  • Hasselt: 9, 12, 16, 17 en 19 februari
  • Heusden-Zolder: 10 en 15 februari
  • Houthalen: 11 en 15 februari
  • Genk: 10 en 12 februari 
  • Lommel: 12, 17 en 18 februari (naar gelang geboortejaar)
  • Peer: 10, 11, 14 en 15 februari (naar gelang geboortejaar) 

Meest gelezen