2017 Invision

Amerikaanse acteur Bob Saget ("Full house") overleden na hersentrauma

De Amerikaanse acteur en presentator Bob Saget (65), bij ons vooral bekend van de komische reeks "Full house", is overleden aan een hersentrauma. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Saget overleed vorige maand onverwachts in een hotelkamer in de stad Orlando. Hij zou volgens de resultaten van het onderzoek zijn hoofd ernstig gestoten hebben en aan de gevolgen daarvan zijn gestorven.

Op 9 januari werd Bob Saget dood teruggevonden in zijn hotelkamer in de stad Orlando, in de staat Florida. De avond ervoor had hij nog opgetreden in de stad. Hij was overleden in zijn slaap. De politie liet al heel snel weten dat er geen sprake was van een misdrijf en dat er ook geen drugs in het spel waren.

Een maand na zijn overlijden heeft zijn familie een mededeling verspreid. "Onderzoek heeft vastgesteld dat Bob gestorven is na een hersentrauma. Hij heeft zijn hoofd ergens aan gestoten, maakte er niet veel van en is gaan slapen. Er waren geen drugs, medicijnen of alcohol bij betrokken", schrijft de familie. Ze voegt er nog aan toe dat ze "diep geraakt zijn door de enorme blijk van liefde van Bobs fans" in de weken sinds zijn dood. "Dat is een een grote steun voor ons, en daar zijn we eeuwig dankbaar voor."

"Nu we de definitieve conclusies van het onderzoek hebben, lijkt het ons maar gepast dat de fans die conclusies rechtstreeks van ons horen. Terwijl wij blijven rouwen, vragen wij iedereen om zich de liefde en de humor te herinneren die Bob in deze wereld bracht. En de lessen die hij ons allen leerde: wees vriendelijk tegen iedereen, laat de mensen van wie je houdt weten dat je hen graag ziet, en spartel je door moeilijke tijden met knuffels en gelach."

"Full house"

Bob Saget was bij ons vooral bekend van de komische reeks "Full House", die liep van 1987 tot 1995. Daarin vertolkte hij de rol van Danny Tanner, een vader van drie dochters die alleen komt te staan na het overlijden van zijn vrouw. Zijn schoonbroer Jesse (John Stamos) en zijn beste vriend Joey (Dave Coulier) trekken bij hem in om samen voor de meisjes te zorgen.

"Full house" werd een wereldwijd succes. Enkele jaren geleden kreeg de reeks nog een vervolg op streamingdienst Netflix met "Fuller house", waarin ook Bob Saget opnieuw te zien was.

Bob Saget als alleenstaande vader Danny Tanner in de reeks "Full house":

Videospeler inladen...

Saget was ook de presentator van "America's funniest home videos", een programma waarin mensen grappige homevideo's konden insturen. Bij ons kreeg het programma een Vlaamse versie onder de naam "Videodinges".

In september was hij begonnen aan tournee door de Verenigde Staten als stand-upcomedian. Na zijn allerlaatste optreden in Orlando postte hij nog een foto op Instagram. "Ik heb mijn nieuwe stem gevonden en ik hou van elke seconde hiervan."

Meest gelezen