Appartementsgebouw dat vernield werd door gasexplosie in Turnhout, wordt vanaf vandaag afgebroken

In Turnhout start vandaag de afbraak van het appartementsgebouw dat op oudejaarsdag vernield werd door een gasexplosie. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat zal duren. Er zal ook nu nog voorzichtig gewerkt worden door de aannemer zodat spullen die nog niet gevonden zijn, kunnen worden teruggegeven aan de eigenaars.

Op oudejaarsdag werd een appartementsgebouw aan de Boerenkrijglaan vernield door een gasexplosie. Vier bewoners kwamen om het leven en twee anderen raakten zwaargewond. Alle bewoners waren hun woning kwijt. Enkele weken geleden werd het gebouw vrijgegeven door het gerecht. De afgelopen weken werden alle overgebleven eigendommen van de bewoners uit het gebouw gehaald.

Nu start de afbraak van het gebouw zelf. "We starten binnen in het gebouw, met het afbreken van de keukens bijvoorbeeld", zegt Kassandra Driezen van woonmaatschappij De Ark, de eigenaar van het gebouw. "Er zal dus nog niet meteen iets te zien zijn. In de loop van volgende week zal er dan begonnen worden aan het gebouw zelf."

Onze aannemer gaat het puin, waarvan we vermoeden dat er nog spullen in zouden kunnen zitten, verplaatsen naar een veilige zone

Kassandra Driezen, De Ark

Hoewel er al zo veel mogelijk spullen van de bewoners vanonder het puin werden gehaald, zal er ook nu nog gezocht worden. "Onze aannemer gaat het puin waarvan we vermoeden dat er nog spullen in zouden kunnen zitten, verplaatsen naar een veilige zone. Daar zal onderzocht worden wat er nog kan gerecupereerd worden."

Intussen zullen de slachtoffers niet vergeten worden, zegt Driezen. "Een foto van de herdenkingsplek met bloemen is op een werfdoek gezet, dus dat blijft zeker hangen zo lang de werken bezig zijn. Daarnaast hangt ook het gedicht van de stadsdichteres uit. We bekijken ook of we in de buurt iets definitievers kunnen plaatsen, tot het moment dat we een nieuw gebouw gaan zetten, waar we zeker ook een plek willen voorzien."

Meest gelezen