Archieffoto
Belga

Gevangene ontsnapt via vrachtwagen van wasserij: "Chauffeur zag hem eruit springen in gevangeniskledij"

In de gevangenis van Merksplas is vanmiddag een gevangene ontsnapt door zich in de vrachtwagen van een wasserij te verstoppen. De chauffeur merkte de gevangene op toen hij bij de wasserij van de laadklep sprong. Intussen is de man opnieuw opgepakt door de politie.

In de gevangenis van Merksplas is deze middag een gevangene ontsnapt. De man kon in een vrachtwagen van wasserij Clean Lease kruipen. Het bedrijf levert twee keer per dag linnen aan het werkhuis van de gevangenis zodat de gevangenen dat kunnen verwerken. Nadien haalt het bedrijf alles opnieuw op. 

Alweer gevat

"Toen die ophaling vanmiddag gebeurde, heeft een van onze chauffeurs bij het lossen van de laadklep opgemerkt dat er een persoon in een plunje van de gevangenis uit de vrachtwagen kwam gesprongen", vertelt Lea Oomen van wasserij Clean Lease. De chauffeur heeft meteen alarm geslagen, waarop twee personen de gevangene een tijdlang hebben achtervolgd. Uiteindelijk heeft de federale politie de man kunnen vatten en is hij terug naar de gevangenis gebracht.

In films zie je dit soort dingen wel, maar voor ons was het de eerste keer

Lea Oomen, Clean Lease

"Dat was wel even schrikken. In de films zie je dit soort dingen wel, maar voor ons was het de eerste keer", gaat Oomen verder. "Het was dankzij de heel goede alertheid van onze chauffeurs dat iedereen zo snel verwittigd was. In de loop van de volgende dagen zullen we nog bekijken of er iets aan onze samenwerking met de gevangenis verandert."

Meest gelezen