Voorzitter Guy Clauwaert
Radio 2

Zaventemse wielerclub wordt 75 maar loopt leeg: "Amper nog vrijwilligers of bestuursleden"

De Koninklijke Sportclub "'t Zaventems Veloske" bestaat dit jaar 75 jaar, maar kan nog amper activiteiten organiseren door een tekort aan vrijwilligers. Ook heeft de club te weinig bestuursleden om optimaal te draaien, dus trekt voorzitter Guy Clauwaert aan de alarmbel.

Guy Clauwaert uit Nossegem ken je misschien wel als de Tourduivel. Elk jaar staat hij aan de zijlijn van de Tour de France te supporteren, in zijn duivelskostuum (zie foto hieronder). Maar Guy heeft nu andere zorgen aan zijn hoofd: het voortbestaan van zijn wielerclub "'t Zaventemse Veloske" veiligstellen. Net in het jaar waarin ze 75 jaar bestaan, vallen veel vrijwilligers en bestuursleden weg. "Van de acht bestuursleden verdwenen er op korte tijd vijf. Enkele weken geleden overleed één van onze bestuursleden en twee koppels die in ons bestuur zaten, zijn naar Spanje verhuisd. Momenteel bestaat het bestuur uit mijn vrouw en ik, samen met een derde lid. Maar die sukkelt met de gezondheid."

Guy Clauwaert

Pistoletjes en gratis drank

En dat heeft gevolgen voor verschillende activiteiten, gaat Guy verder. "De club kreeg de vraag om in Sterrebeek en Zaventem een wegrit te organiseren, maar dat gaat niet zonder heel wat vrijwilligers en seingevers." Daarom lanceert Guy nu een oproep voor nieuw bloed. En dat hoeven ze zeker niet gratis te doen. "Seingevers ontvangen 25 euro per koers bij ons. Dat is meer dan ergens anders. Daarnaast krijgen ze ook pistoletjes en drie drankjes. En op het einde van het jaar trakteer ik alle vrijwilligers op restaurant."

Gelukkig gaan enkele feestelijkheden voor die 75e verjaardag wél door. Zo is er een mountainbikewedstrijd in Nossegem, waarvoor geen seingevers nodig zijn en staat er een grote tentoonstelling gepland in mei en juni.

Meest gelezen