Gemist rondje van het populaire taalspel Wordle leidt tot einde van gijzeling van 80-jarige Amerikaanse vrouw

Een 80-jarige Amerikaanse is uit de handen van een gijzelnemer gered dankzij het populaire woordspelletje Wordle. De dochter van Denyse Holt rook onraad toen haar moeder haar dagelijkse Wordle-score niet doorstuurde. Die ongerustheid zette een hele reddingsoperatie in gang, waardoor de vrouw na bijna 21 uren uit een even hachelijke als bizarre situatie werd gered.

Denyse Holt was in de nacht van zaterdag op zondag alleen thuis en aan het slapen toen ze een inbreker over de vloer kreeg in haar woning in Lincolnwood, bij Chicago. Het was 1 uur toen ze plots wakker werd en naast haar bed een naakte man zag staan die stond te rillen van de kou. Hij was ook bebloed, nadat hij door een raam het huis was binnengeslopen.

Alsof dit gezicht nog niet griezelig genoeg was, bleek de man ook nog een schaar bij zich te hebben. Toen de griezel bij de dame in bed kroop, slaagde ze erin kalm te blijven. Hoewel ze vreesde voor haar leven, bleef ze helder denken, nadenken over wat ze moest doen om hier levend uit te geraken. Ze probeerde de man gerust te stellen en zei dat ze niet ging roepen of met hem vechten.

Ook nadat de vrouw de inbreker dekens had gegeven, bleef hij rillen van de kou. Om zich op te warmen troonde hij de bewoonster mee naar de badkamer, om er samen met haar te douchen, waarna hij zijn gegijzelde opsloot.

Wordle

Uren gingen voorbij, tot er aan de andere kant van het land, in Seattle, iemand ongerust werd. Haar oudste dochter, Meredith, merkte dat Denyse haar dagelijkse Wordle-score niet had doorgestuurd en niet reageerde op berichtjes. Tegelijkertijd werd haar andere dochter, die in Portland woont, ook ongerust omdat Denyse niet antwoordde op berichtjes.

Uit ongerustheid namen de twee dochters zondagavond contact met elkaar op en probeerden samen hun moeder te bereiken. Toen dat op geen enkele manier lukte, vermoedden ze dat er iets mis moest zijn en belden ze een buurman van hun moeder op. 

Die ging bij de buurvrouw aanbellen, maar er kwam niemand opendoen. Wel zag hij haar auto staan. Toen hij dat aan de ongeruste dochters liet weten, belden ze de lokale politie. Die kwamen zondagavond, om 21.40 uur ter plaatse en bevrijdden de vrouw, weet CBS. De gijzelnemer werd daarna, na uren onderhandelen, overmeesterd door de politie. 

Aan de Washington Post vertelde het 80-jarige slachtoffer achteraf dat ze heel gelukkig is dat ze nog leeft, want “ik had nooit gedacht dat ik hier levend uit zou geraken”.

Meest gelezen