Pixabay

Betaald worden om met legoblokjes te spelen? Lego zoekt modelbouwer voor nieuw themapark in Brussel

Het toekomstige Lego Discovery Centre in Brussel is op zoek naar een vaste modelbouwer. Deze zomer opent het themapark in shopping center Docks Bruxsel en de uitverkorene zal de Lego-constructies in het park zélf in elkaar mogen steken.

Van je hobby je beroep maken, dat wil toch iedereen? Voor één Lego-fan zal het ook werkelijkheid worden", zegt Nicola Hamilton, algemeen directeur van het themapark. Maar de vacature is uitgebreider dan bouwen alleen. "De modelbouwer zal het gezicht worden van ons themapark in Brussel. Hij of zij zal de kinderen die het park bezoeken begeleiden, maar ook workshops rond Lego houden. Eigenljk mag onze "Lego Master" zoals we hem noemen, de fantasie van anderen tot leven wekken in Lego."

Waar je als kandidaat aan moet voldoen, hoor je in dit gesprek met Nicola Hamilton in Start Je Dag. (tekst gaat verder onder het audiofragment)

Kinderen baas

En dus start de zoektocht naar die ene enthousiaste Legobouwer. Al zal het themapark zelf niet beslissen wie dat wordt. Dat laten ze over aan de toekomstige bezoekertjes. "Op 2 april nodigen we de tien beste kandidaten uit. Tien kinderen zullen dan samen met meesterbouwer Alec uit Legoland Amerika kiezen wie de eerste modelbouwer van België wordt. Daarvoor moeten ze allerlei creatieve proeven uitvoeren met, hoe kan het ook anders, Lego", aldus nog de directeur.

Wie zijn kans wil wagen voor deze bijzondere vacature, kan zich inschrijven op de website van het Lego Discovery Centre

Meest gelezen