Radio 2

Fietsster sterft onder vrachtwagen op ring in Brugge: "Wellicht een dodehoekongeval"

Een 78-jarige vrouw uit Brugge is vanmorgen gestorven bij een zwaar verkeersongeval. De vrouw wou met haar fiets de R30 oversteken, maar werd gegrepen door een vrachtwagen. Alles wijst in de richting van een dodehoekongeval.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur. De vrouw reed met haar fiets op het fietspad langs de Generaal Lemanlaan. Bij groen licht wou ze de R30, dat is de Brugse ring, oversteken. Maar net op dat moment sloeg een vrachtwagen rechtsaf. De trucker merkte de fietsster niet of te laat op. De vrouw was op slag dood.  

Kruispunt wordt heringericht

Volgens de eerste vaststellingen wijst alles op een dodehoekongeval. De chauffeur was zwaar aangedaan na de feiten en kreeg de nodige opvang. Door het ongeval was de R30 gedeeltelijk afgesloten, wat leidde tot verkeershinder. Het kruispunt staat in Brugge al langer bekend als een zwart verkeerspunt en wordt heringericht zegt burgemeester Dirk De fauw. "Het kruispunt wordt fietsvriendelijker gemaakt. De plannen liggen klaar. Het zijn grote werken die moeten gebeuren. Een studiebureau zal de plannen dit jaar bekijken, die zouden in 2023 worden uitgevoerd. Het is bijzonder jammer dat er vandaag op dat kruispunt een dodehoekongeval is gebeurd."

Meest gelezen