Radio 2

Chauffeur die fietser doodreed aan Zuidpark Gent vrij onder voorwaarden

De 41-jarige chauffeur die eind december een fietser heeft doodgereden aan het Zuidpark in Gent is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de raadkamer beslist. De chauffeur was onder invloed van drugs.

Eind december kwam een 65-jarige fietser om het leven bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Zuidparklaan en de Jules de Bruyckerdreef in Gent. De fietser stak de baan over op een andere plaats dan toegelaten en negeerde het rode verkeerslicht. Bij het oversteken werd hij aangereden door een bestelwagen. Die 41-jarige chauffeur, uit de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node reed te snel en legde ook een positieve drugstest af. De man zat sindsdien in de cel.

De raadkamer liet hem nu vrij onder voorwaarden. Maar wat die voorwaarden zijn, kon niet meegedeeld worden.

Meest gelezen