Wie is winnaar "Dancing with the stars"? "Ik weet even niet wat zeggen, het was een stressvol moment" 

Turnster en Olympisch kampioene Nina Derwael is de winnaar geworden van "Dancing with the stars", het dansprogramma van Play 4 waarin bekende Vlamingen het al dansend tegen elkaar opnemen. In de finale versloeg Derwael TikTok-ster Jonatan Medart en actrice en presentatrice Nora Gharib. Nina Derwael was topfavoriet voor de overwinning.  

De jury was het roerend eens: Nina Derwael was de beste van deze wedstrijd. Ze sloot de avond af met de hoogste score. "Jij bent een danseres", was hun besluit. Maar de jury had in deze aflevering niets te zeggen. Het was het pubiek dat besliste wie deze wedstrijd zou winnen.

In de eerste ronde danste Derwael een paso doble op de beats van Mäneskin en een Braziliaanse samba. De samba werd door de jury bestempeld als een winnaarsdans. Ze kreeg er de maximumscore van 40 punten voor. 

Haar leeftijdgenoot Jonatan Medart (21) wist te ontroeren met een moderne dans en een tango. Hij begon als underdog aan de wedstrijd, maar werd elke week beter.  "Ik had nooit verwacht dat ik de finale zou halen", zei hij. "Wat een feest."

Ook Nora Gharib legde de lat hoog met een samba en Argentijnse tango. Zij viel echter als eerste af. De jury gaf haar de minste punten en ook het publiek stond niet aan haar zijde. 

Daarna mochten Derwael en Medart nog een freestyle-dans opvoeren. Ze gingen voor een compleet verschillende aanpak. De choreografie van Derwael was erg subtiel, terwijl Medart een feestje bouwde op het podium. De jury prees beide finalisten voor de weg die ze hadden afgelegd en dan kreeg het publiek het laatste woord. 

"Ik weet even niet wat te zeggen", zei Derwael, toen ze tot winnaar werd uitgeroepen. "Het was een stressvol moment. Ik had nog schrik, want Jonatan heeft het hier helemaal gekild op de dansvloer." Derwael voegt nu de "Dancing with the stars"-trofee toe aan haar Olympische medailles. 

Meest gelezen