Frankrijk versoepelt grenscontroles voor gevaccineerden

De Franse regering zal vanaf zaterdag de controles op inkomende reizigers versoepelen. "Als men gevaccineerd is, zal niemand, ongeacht het land waar men afreist, nog een coronatest moeten afleggen voor vertrek", zei de Franse premier Jean Castex.

"Een bewijs van vaccinatie zal volstaan om het land binnen te komen, zoals het geval was voor de opmars van de omikronvariant", meldde premier Castex.

Voor niet-gevaccineerde reizigers uit de lijst van zogenoemde groene landen blijft een negatieve coronatest nog wel verplicht voor vertrek. Maar andere maatregelen zoals een quarantaine bij aankomst, zullen dan weer vervallen.

Deze maatregelen waren begin december ingevoerd, bij de opmars van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus.

Meest gelezen