Foto: Radio 2

Legendarische dancing De Toverfluit heropent de deuren als eethuisje: "Niemand krijgt dit kapot"

De bekende dancing De Toverfluit in Halle-Zoersel heropent vandaag officieel de deuren als eethuisje Villa Ria. Om dat te vieren was er gisterenavond al een receptie waar heel wat vaste klanten op afkwamen. Een volle zaal kon daarbij alvast proeven van het nieuwe recept van De Toverfluit. "Wij komen hier al acht jaar om te dansen, maar nu zal het voor te eten zijn", klinkt het.   

Begin deze maand bleek dat de legendarische dancing De Toverfluit in Halle-Zoersel omgetoverd zou worden tot een eethuisje. Dat hadden uitbaters Eddy en Ria beslist omdat de zaak al bijna twee jaar dicht moest blijven door corona. Ook daarvoor kwamen er al minder bezoekers. Om te kunnen blijven bestaan gaat De Toverfluit dus vanaf vandaag verder door het leven als eethuisje Villa Ria. 

"We stonden voor een verschrikkelijke keuze. Ofwel stoppen ofwel dit. Ik ben heel blij dat we het gedaan hebben", zegt uitbater Eddy Van den Reeck. "Het was een hele uitdaging, maar het is geslaagd. We hebben vijf weken hard gewerkt." 

Vanaf volgende week mogen danscafés en discotheken weer open. Toch heeft Eddy geen spijt van zijn beslissing. “Helemaal niet zelfs. Als corona tegen september of oktober weer de kop opsteekt of als er een nieuwe variant uitbreekt, dan zijn de dancings en discotheken de eersten die moeten sluiten. Sowieso gaan hier nog genoeg dansevenementjes plaatsvinden", zegt hij.

Spijt heb ik niet. Als corona binnenkort weer de kop opsteekt, dan moeten de dancings als eersten weer sluiten

Uitbater Eddy Van den Reeck

"De Toverfluit krijgt niemand kapot"

De ziel van De Toverfluit lijkt dus niet helemaal verloren te zijn. Hoewel er voorlopig nog niet gedanst wordt, blijft de dansvloer bestaan en klinkt er op de receptie live muziek van de Junior Prins Band. Een volle zaal vaste klanten kon het nieuwe concept gisteren al ontdekken. 

"Chapeau voor Eddy en Ria dat ze de verplichte sluiting al twee jaar hebben volgehouden en dan nog eens de moed hebben om dit op te starten. Ik heb al eens mogen voorproeven van de keuken, het is heel lekker", zegt Kurt Verhoeven. Anderen vinden het dan weer jammer dat de dancing verdwenen is. "Het is niet meer hetzelfde, want de nostalgie van de zaak verdwijnt een beetje. Wij hebben elkaar hier vroeger nog leren kennen, maar waar moeten al die alleenstaande senioren nu naartoe?", zegt het koppel Luc Bremer en Liliane Philips.

Toch blijft iedereen de uitbaters steunen. "Het is jammer dat we minder gaan kunnen dansen, maar we hebben veel respect voor wat Eddy en Ria doen. Het mes werd hen op de keel gezet. Wij gaan het hier blijven steunen. De Toverfluit krijgt niemand kapot", besluit Liliane.

Uitbaters Eddy en Ria
Foto: Radio 2

Meest gelezen