Stef Pennemans

Nieuwe natuurloop in Lommel: al sportend dichter bij de natuur

Vandaag is in Lommel de 33e natuurloop van Vlaanderen officieel geopend. De nieuwe looproute doorkruist verschillende natuurgebieden: Kolonie, Sahara en het Waaltjesbos.

Sportliefhebbers kunnen in Lommel vanaf nu genieten van een nieuwe natuurloop die verschillende Lommelse natuurgebieden doorkruist. "Goed voor de mentale gezondheid om eens te komen joggen", zegt Vlaams minister Zuhal Demir (NV-A). "We investeren vanuit Vlaanderen veel in de natuur en het is mooi om dan ook mensen toegang te kunnen geven tot die prachtige natuur die we hebben. Op deze nieuwe route kunnen mensen komen genieten van de natuur én ondertussen sporten. Die combinatie is een geweldig medicijn tegen stress en burnouts."

Oude looproute omgevormd

Ook Sport Vlaanderen is tevreden met de nieuwe natuurloop. "We ondersteunen graag lokale besturen in het ontwikkelen van nieuwe sportroutes", zegt Tom Naone van Sport Vlaanderen. "Hier hebben we een bestaande looproute,  die aan de Soeverein lag, omgevormd naar een route die 4 natuurgebieden met elkaar verbindt. Vooral op logistiek vlak proberen we bij te springen zodat alle aanduidingen over Vlaanderen dezelfde blijven, wat het makkelijk maakt voor de weggebruiker", besluit hij.

Meest gelezen