Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Snoop Dogg en Kelly Clarkson presenteren Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival

Amerikaans popster Kelly Clarkson en rapper Snoop Dogg zullen "American Song Contest" presenteren, de Amerikaanse versie van het Eurovisiesongfestival. De nieuwe muziekwedstrijd met kandidaten uit alle Amerikaanse staten zal acht weken duren en is te zien op televisiezender NBC vanaf 21 maart. De finale vindt plaats op 9 mei.

Artiesten uit alle 50 staten, vijf Amerikaanse territoria en de hoofdstad Washington DC zullen tijdens "American song contest" strijden om de titel "Best original song". 

Elke regio zal vertegenwoordigd worden door een soloartiest, een duo of een band die een nieuw origineel nummer zullen uitvoeren, waarbij ze de diepte en verscheidenheid van verschillende stijlen en genres in heel Amerika in de verf moeten zetten.

De wedstrijd zal bestaan uit drie rondes: de kwalificatie, gevolgd door de halve finales en de ultieme grote finale. Het hele proces zal acht weken duren en alles wordt ook live uitgezonden vanaf 21 maart op de Amerikaanse televisiezender NBC. 

De finale zal plaatsvinden op 9 mei, een dag voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival.

In een reclamespotje tijdens de Super Bowl van afgelopen zondag, maakt NBC bekend dat "American song contest" zal worden gepresenteerd door Grammywinnende zangeres Kelly Clarkson en muziekicoon Snoop Dogg:

Ik kijk er naar uit om "American song contest" te presenteren samen met "mijn kleine zusje", Kelly Clarkson
Snoop Dogg

Snoop Dogg zelf stond afgelopen zondag nog op het podium tijdens de halftimeshow van de Super Bowl met andere hiphoplegendes als Dr. Dre en Eminem. De rapper staat al bijna drie decennia lang aan de top van de muziekwereld. Hij verkocht wereldwijd meer dan 40 miljoen albums en scoorde ontelbare nummer één hits.

Popster Kelly Clarkson was in 2002 de allereerste winnares van "Idols", de Amerikaanse versie van "Idool", en won sindsdien drie Grammy Awards, dat zijn de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. "Ik ben altijd al fan geweest van het Eurovisiesongfestival", vertelt Clarkson. "Ik vind het geweldig om het muzikale fenomeen nu naar Amerika te mogen brengen en om te kunnen samenwerken met Snoop Dogg." 

Vorige week bracht Kelly Clarkson in haar eigen talkshow nog een cover van "Arcade" van Duncan Laurence, het winnende Eurovisiesongnummer van 2019:

Kelly Clarkson op de rode loper van de Billboard Music Awards in Las Vegas in 2019
Invision

Meest gelezen