Greg Aertssen, CEO van Aertssen
James Arthur Photography

Aertssen Group uit Stabroek uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar, Deliverect uit Gent is Scale-up van het Jaar 

Aertssen Group uit Stabroek is uitgeroepen tot  "Onderneming van het Jaar. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op de Heizel in Brussel. Deliverect uit Gent wint dan weer de Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar 

Het familiebedrijf, een partner voor de bouw en industrie, biedt diensten als grote infrastructuurwerken, hijsprojecten, uitzonderlijk transport en de opslag en assemblage van zware landbouw- en constructiemachines.

De prijs wordt dit jaar voor de 27e keer uitgereikt door consultancybedrijf EY, samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De winnaar werd gekozen door een jury met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, die wordt voorgezeten door Michèle Sioen, de CEO van textiegroep Sioen Industries.

De andere genomineerden waren IT-bedrijf Cegeka uit Hasselt, cloudtelecomleverancier Destiny uit Zaventem en industriële holding Heylen Group uit Herentals. In Franstalig België werd IT-bedrijf Odoo gisteren bekroond als onderneming van het jaar. 

Deliverect is scale-up van het jaar

Deliverect uit Gent wint dan weer de Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar 2021. Het bedrijf helpt restaurants met het afwerken van online bestellingen.

Deliverect werd opgericht in 2018 en ontwikkelde een systeem dat de ruggengraat vormt van ondemand-maaltijden via de centralisatie van online bestellingen voor onder meer restaurateurs. Door online bestellingen, menu's en de rapportage van de online verkoopkanalen te centraliseren helpt Deliverect kleine en grote restaurants om fouten in bestellingen tot een minimum te herleiden en de bestellingen sneller af te werken. Het bedrijf telt 450 medewerkers in 13 landen.

Volgens juryvoorzitter Hans Crijn van de Vlerick Business School verdient Deliverect de prijs vanwege het "inspirationele ondernemerschap en de onnavolgbare groei die Deliverect op 2,5 jaar tijd gerealiseerd heeft". "Hun technologie om de vaak conservatieve horecabedrijven te digitaliseren en te faciliteren, is niet alleen baanbrekend maar ook broodnodig in de boomende takeawaybusiness. Getuige daarvan zijn zowel de duizenden kleine horecazaken in hun klantenportefeuille, alsook wereldspelers zoals Deliveroo en Uber Eats."

Deliverect CEO Zhong Xu
James Arthur Photography

Meest gelezen