Ashley Joanna

Hophemel beste nieuwkomer op Vlaamse Beer Awards, maar ook andere Limburgers vallen in de prijzen

Brouwerij Hophemel werd gisteren op de vijfde uitreiking van de Vlaamse Beer Awards bekroond als beste nieuwkomer. Maar er waren ook opvallend veel andere Limburgse laureaten. Daar waren gevestigde waarden bij maar dus ook enkele nieuwkomers. De prijzen zijn een duidelijke erkenning van het publiek voor de opmars van het bier en de bierbeleving in Limburg. 

Misschien was het meest opvallend op de uitreiking van de Vlaamse Beer Awards de prijs voor Geert Vandormael en Steven Broekx van brouwerij Hophemel. Sinds begin vorig jaar brouwen zij op de brouwinstallatie van het Genkse BRAUW iedere maand een bier in beperkte oplage. Dat wordt verdeeld onder horecazaken en drankenhandels maar is beperkt in oplage en wordt normaal gezien geen tweede keer gebrouwen. 

Geen typische blonde, bruine en triple bieren

De creaties van Vandormael en Broekx van de Hophemel zijn verrassend, geen traditionele bieren maar met fruit geblende bieren of met koffie geïnfuseerde stevige donkere bieren. De namen van hun bieren verwijzen steeds naar één van de patroonheiligen van de dag waarop het bier werd gebrouwen. Eén van hun bieren, de Sabinus Black IPA, won op de Vlaamse Beer Awards de derde plaats in de categorie donkere bieren onder de 6,5%. 

Ashley Joanna

Nog een nieuwkomer was de populaire facebookpagina Beers From Limburg met nieuwtjes en weetjes over het Limburgse bierlandschap.  In de categorie biermedia haalde de facebookgroep de derde plaats. 

Gevestigde waarden Gebrande Winning en Marlou opnieuw bekroond

Voor de vierde keer op rij won De Gebrande Winning uit Sint-Truiden de prijs voor beste bierrestaurant 2021. Het bierrestaurant sleepte ook een vermelding in de wacht in de top 10 van beste biergebeurtenis met de maandelijkse "Abbey Street bierclub". 

Drankhandel Marlou uit Zonhoven verankerde opnieuw zijn positie als beste drankhandel van het land met een bieraanbod van meer dan 1000 verschillende bieren.


Meest gelezen