Radio 777 verhuist van woonkamer van pionier Peter Truyers naar een lokaaltje in het centrum van Hasselt

Peter Truyers, de pionier van Radio 777, een zender voor en door mensen met een beperking gaat een samenwerking aan met Avansa Limburg. Samen met de 25 vrijwilligers krijgt hij een lokaal ter beschikking en hoeft niet meer vanuit zijn woonkamer uit te zenden.

Peter is in oktober vorig jaar begonnen met een eigen online radiozender en zocht een nieuwe locatie om uit te zenden. Avansa Limburg reikte hem de hand als nieuwe partner. “Tot nu toe stak Peter al zijn spaarcenten in dit project” steekt Michiel Bijlemans, vormingsmedewerker van Avansa Limburg, van wal. “We zagen zijn oproep voor een locatie en zagen een samenwerking meteen zitten. Wij zetten ook erg in op inclusiviteit en hadden nog enkele ruimtes beschikbaar die door corona niet meer ten volle benut werden”.  

Videospeler inladen...

De radiozender heeft verschillende ambities voor de toekomst waar Avansa Limburg mee wil helpen gaat Bijlemans verder: “We stellen niet enkel een locatie ter beschikking, maar gaan hen ook helpen om een vzw te worden. We helpen ook met de begeleiding, de organisatie, communicatie en we helpen mee zoeken naar subsidies. We geloven heel hard in dit project.” 

We willen gehoord worden en hopen op de erkenning in de maatschappij die we verdienen

Peter Truyers

“We horen er ook bij en willen onze stem laten horen. We bewijzen dat mensen met een beperking ook radio kunnen en willen maken. We hebben momenteel 25 dj’s met een beperking die vrijwillig radio maken en hebben mensen zonder beperking die achter de schermen helpen om alles in goede banen te leiden,” vertelt een glunderende Truyers.

Inclusie werkt

“De samenhorigheid overstijgt beperkingen,” klinkt het in koor bij de vrijwilligers. Ze steken elkaar een hart onder de riem en krijgen er veel voor terug. “Een goede verstandhouding zorgt voor mooie vriendschappen” besluit een tevreden Truyers.

Ze hebben ondertussen hun eerste subsidie binnengehaald van 2000€ van CERA en hopen op nog meer middelen om een gevestigde waarde te worden als vzw. 

Meest gelezen