Radio 2

Eigenaar van De Boot in Houthulst kan inbreker overmeesteren na helse achtervolging

Bart Castelein van vzw De Boot in Merkem, bij Houthulst, heeft dit weekend zelf een inbreker kunnen overmeesteren. Hij kreeg een melding van het alarmsysteem op de boten en ging snel kijken. Zo kon hij de inbreker betrappen en na een schermutseling en achtervolging kon hij de dief uiteindelijk vasthouden tot de politie arriveerde. 

Zaterdagnacht heeft er een man ingebroken in één van de boten, waarmee vzw De Boot in Merkem ecologische rondvaarten organiseert. Bart Castelein van vzw De Boot kreeg een melding van het alarmsysteem dat er iemand op zijn boot zat. Dat vertelt hij op Facebook.

Hij sprong vlug in de auto en reed er naartoe. Toen Bart aankwam, zag hij de dief net van de loopbrug wandelen. Hij probeerde de man daar vast te grijpen en te houden, maar die kon wegvluchten. Bart liep de inbreker achterna en belde ondertussen ook naar de politie. 

Helse achtervolging

Iets meer dan een kilometer verderop kon Bart de inbreker eindelijk overmeesteren. Een bestuurder hielp om de dief vast te houden. Maar die kon voor een tweede keer ontsnappen en sprong over een beek. In een woonwijk in Noordschote struikelde de dief over de omheining van een huis.

Bart kon hem tegenhouden en riep de bewoners van het huis om hulp. "Met hun hulp kon ik het precieze adres doorgeven aan de politie. Ik heb de man in bedwang kunnen houden tot de eerste patrouille aankwam", schrijft hij aangedaan op zijn Facebookpagina. De politie heeft de dief aangehouden en zal de camerabeelden van op de boot onderzoeken.

Afgelopen zomer was er een hele reeks van inbraken in boten in de omgeving en werd er voor duizenden euro's aan werkmateriaal gestolen uit een container van vzw De Boot. Het is niet duidelijk of er een link is tussen de inbraken van deze zomer en de inbreker die nu betrapt is. 

Meest gelezen