Groot volksfeest voor gouden medaillewinnaar Bart Swings in Herent

Bart Swings krijgt een groot volksfeest in zijn geboortedorp Herent. Dat laat de burgemeester weten op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. Swings won zaterdag goud op de Olympische Winterspelen in Peking. Een historische prestatie die uitbundig gevierd zal worden in Herent. 

Vandaag komt Olympisch kampioen Bart Swings naar huis. Mét gouden medaille die hij behaalde op de massastart voor mannen in het schaatsen. Een uitzonderlijke prestatie, want het is nog maar de tweede gouden medaille voor ons land ooit op de Winterspelen. En dat moet dus gevierd worden, vindt Astrid Pollers (N-VA), de burgemeester van Herent, waar Swings opgroeide. "Wij gaan inderdaad een groot volksfeest organiseren in het sportcentrum dat zijn naam draagt. Het is super, geweldig, en uitzonderlijk wat Bart heeft gepresteerd. We hebben het zaterdag ook allemaal mee beleefd, dus dat feest komt er", vertelt de burgemeester op Radio 2 Vlaams-Brabant.

"Onze Bart"

Intussen woont Bart al een tijdje in Tildonk (Haacht), maar toch wordt er in Herent feest gevierd. "Hij heeft hier jarenlang gewoond, heeft hier op school gezeten, dus hij blijft toch ook een beetje "onze Bart", zegt de burgemeester trots. Wanneer het volksfeest zal plaatsvinden, is nog niet beslist en afhankelijk van Barts agenda.

Meest gelezen