Drie Belgische speurders onderweg naar Peru om te helpen bij onderzoek naar vermiste Natacha de Crombrugghe

Drie Belgische speurders komen vandaag aan in Peru om er te helpen zoeken naar de vermiste Natacha de Crombrugghe uit Linkebeek. Dat melden de kranten van Mediahuis en wordt bevestigd door de Federale Politie. “Het gaat om twee speurders van de Federale Gerechtelijke politie van Brussel en één speurder van de Cel Vermiste personen”, zegt woordvoerder An Berger. Zowel Berger als Alain Remue van de Cel Vermiste Personen zegt dat alle pistes in het onderzoek nog open zijn.

Vier weken nadat Natacha de Crombrugghe in Peru is verdwenen, is er nog altijd geen goed spoor van de jonge toeriste uit Linkebeek, bij Brussel.  De Crombrugghe is op 24 januari verdwenen in Cabanaconde, waar ze die maandagochtend met een kleine rugzak vertrok uit een hostel in het dorpje Cabanaconde. 

In Peru wordt sindsdien met man en macht gezocht naar de Belgische, maar voorlopig zonder resultaat. De Peruviaanse zoekteams krijgen vandaag hulp vanuit België. Gisteravond zijn drie speurders van onze Federale Politie vertrokken naar Peru: twee speurders van de Federale Gerechtelijke politie van Brussel en één speurder van de Cel Vermiste personen. Rond 12 uur, Belgische tijd, zullen ze ongeveer landen. In eerste instantie zullen ze een week blijven.

“In de eerste plaats gaan zij ter plaatse kennis nemen van het onderzoek dat daar loopt naar de verdwijning van Natacha de Crombrugghe”, legt politiewoordvoerder An Berger uit. “Dat wil zeggen dat zij gaan kijken hoe het onderzoek daar loopt. Natuurlijk zullen zij ook proberen bijstand te leveren door hun kennis te delen. Uit hun ervaring kunnen zij ideeën hebben die kunnen bijdragen tot het vinden van Natacha.”

“Alle pistes open”

Berger benadrukt dat de Belgische speurders het onderzoek niet gaan overnemen, “want dat blijft in handen van de Peruviaanse politie”. Maar omdat er ook in België aangifte gedaan is van haar verdwijning, loopt er parallel een onderzoek in België, door de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel. “Vandaar dat de Belgische speurders naar Peru zijn vertrokken”, zegt Berger.

Zowel Berger als Alain Remue van de Cel Vermiste personen zegt dat in dat onderzoek nog alle pistes open zijn. “In de eerste plaats is het belangrijk om haar te vinden. Het feit dat er drie speurders gaan, is volgens Berger normaal omdat het om een Belgische gaat en omdat er hier ook een onderzoek loopt.

"Op dit moment kan alles", zegt Alain Remue van de Cel vermiste personen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen