Radio 2

Storm doet gevel van appartement scheuren in Meerhout: oma en kleinzoon geëvacueerd

In de Veldstraat in Meerhout veroorzaakte een windvlaag gisteravond rond 20.30 uur een grote scheur in de gevel van een appartemensgebouw. Het appartement met de meeste schade ligt op de eerste verdieping, naast een open bouwplaats. De bewoners, een grootmoeder en haar kleinzoon, werden geëvacueerd en moesten de nacht elders doorbrengen. 

Een stabiliteitsingenieur moest ter plaatse komen, nadat de hevige windvlaag voor een grote scheur had gezorgd in de zijgevel. Het appartementsgebouw lag naast een open bouwwerf en was beveiligd met schoren tegen de zijgevel tegen eventuele verzakkingen. Maar door de windvlaag ontstond er toch een grote scheur. De bewoners van een appartement op de eerste verdieping, een grootmoeder en haar kleinzoon, moesten de nacht elders doorbrengen.  De straat werd ook afgesloten voor alle verkeer.

Meest gelezen