Stad Oostende

Actiegroep 'De Stoete Ostendenoare' bekladt muurschildering Arno aan stadhuis Oostende

Gisterenavond werd de muurschildering van Arno op het stadhuis in Oostende beklad door vandalen van de actiegroep 'De Stoete Ostendenoare'. Ze brachten een anarchistish symbool aan als reactie op de audiëntie van de zanger bij de koning. De stad Oostende betreurt de bekladding en de politie onderzoekt het vandalisme.

In november 2020 schilderde kunstenares Helen Burr een eerbetoon aan zanger Arno op een zijgevel van het Stadhuis van Oostende. De muurschildering past in het street art festival The Crystal Ship en vormt een eerbetoon aan de zanger.

Gisterenavond bekladden vandalen het kunstwerk. In een mededeling werd het vandalisme opgeëist door de actiegroep 'De Stoete Ostendenoare'.  Die verwijt Arno dat hij zich te veel laat eren door de gestelde lichamen. Vorig jaar brachten de actievoerders al een affiche aan op dezelfde muurschildering.

"Trots op onze ereburger"

“Het is niet de eerste keer dat de groep vernielingen aanbrengt op het openbaar domein”, laat de stad weten. De politie onderzoekt de zaak en zal een pv opstellen. "We zijn trots op onze ereburger Arno" benadrukt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Met de beschadiging wekt de actiegroep de indruk dat hij niet zou mogen gaan en staan waar hij wil. Als stadsbestuur veroordelen we deze wansmakelijke actie."

Meest gelezen