Bomen langs de E313 ter hoogte van Lummen

Bomen langs E313 in Lummen gevaarlijk voor verkeer: slechte exemplaren worden mogelijk gerooid

Wegen en verkeer onderzoekt of er preventief bomen moeten gerooid worden langs de E313 in Lummen. Bij het stormweer kwamen er 3 bomen op de baan en dat is levensgevaarlijk.

De eerste boom die op de weg terechtkwam, was tijdens het stormweer in de nacht van woensdag op donderdag. Er vielen daarbij 2 gewonden. Er raakte iemand gewond bij het opruimen van de boom, en een tweede persoon raakte gewond bij de aanrijding in de staart van de file.  Vrijdagnamiddag waaide dan een tweede boom op de snelweg en tijdens de avondspits een derde.

“Aan de E313 in Lummen staan langs de weg een aantal heel oude platanen in een nogal vochtige ondergrond”, zegt Sep Vandijck van Agentschap Wegen en Verkeer. “In de loop van deze week gaan we met de collega’s van het Agentschap Natuur en Bos en met de gemeente Lummen een inspectie uitvoeren om de staat van de bomen na te gaan. En indien nodig zullen we ook overgaan tot het rooien van de slechte exemplaren.”

Meest gelezen