Beeld: Basisschool Het Molenschip

Enige schippersinternaat uit Oost-Vlaanderen verhuist naar campus in Evergem

Het enige schippersinternaat uit Oost-Vlaanderen krijgt een nieuwe locatie op een grote campus in Evergem bij het atheneum en het MUDA. Met die nieuwe locatie wil de school zich niet meer uitsluitend richten op kinderen met ouders zonder vaste verblijfplaats.

Opvallend nieuws uit de onderwijswereld want het enige internaat voor schipperskinderen in Oost-Vlaanderen verhuist naar een grote campus. Het internaat is bedoeld voor kinderen van mensen zonder vaste verblijfplaats, zoals foorkramers, circusartiesten of schippers. In het internaat is plaats voor een 60-tal kleuters en lagere schoolkinderen, vanaf de leeftijd van 2. "Op de campus zullen kinderen van hun 2 jaar tot 18 jaar er hun schoolloopbaan kunnen doorlopen", zegt directeur Tim Godyn.

Breder publiek

De schooldirecteur mikt op een breder publiek. Het aandeel schipperskinderen op de school en internaat bedraagt vandaag nog slechts 6 procent. "We zien dat de populatie van kinderen die komen veranderen", vertelt hij. "Zo is ons publiek een stuk jonger dan vroeger. Schippers hadden vroeger de gewoonte om hun kind pas later dan hun tweede levensjaar op internaat te sturen. Veel ouders oefenen nu andere beroepen uit. Vaak hebben ze een druk professioneel leven, waardoor er weinig tijd is voor hun kinderen."

Het nieuwe internaat en de bijhorende school krijgen ook een nieuwe naam: Internaat Evergem en GO! Einstein Basisschool.  Met die nieuwe naam wil het vooral verwijzen naar de locatie in plaats van het schippersgegeven. 

Meest gelezen