Everzwijnen dringen gebouwen van Syntra PXL binnen: "Het was schrikken voor beide partijen"

Gisteravond zijn twee everzwijnen binnengedrongen in de gebouwen van Syntra PXL in Hasselt. De avondbewaker merkte de everzwijnen op, wou ze wegjagen, maar ze stormden binnen via een glazen wand. Twee ramen uit dubbel glas moesten eraan geloven, maar er vielen geen gewonden. 

"De everzwijnen drongen een gang binnen", zegt Pieter Vissers van Syntra PXL. "Die gang is aan weerszijden bekleed met dubbel glas en de everzwijnen zijn er los doorgelopen. Aan de ene kant binnen, en aan de andere kant terug naar buiten. Het was schrikken voor beide partijen."

Je ziet wel eens een duif tegen een raam vliegen, maar dit is toch wel iets anders, een heel vreemde gebeurtenis

De schade blijft gelukkig beperkt. "Gelukkig is er enkel glasschade en vielen er geen gewonden", gaat Pieter Vissers verder. "Ook de everzwijnen kwamen er zonder kleerscheuren vanaf."

"We waren wel allemaal verbaasd. Je ziet wel eens een duif tegen een raam vliegen, maar dit is toch wel een heel vreemde gebeurtenis." De ramen zijn ondertussen voorlopig hersteld en de cursisten kunnen gewoon weer naar de les. 

Meest gelezen