Greet De bruyn (CD&V) legt eed af als burgemeester van Bornem: "Blij dat alles sereen verlopen is"

Op de gemeenteraad gisterenavond in Bornem legden de nieuwe schepenen en burgemeester de eed af. Zo'n 10 dagen geleden beslisten N-VA en Iedereen Bornem om niet langer samen te besturen. Aanleiding voor die coalitiewissel waren de interne strubbelingen bij Iedereen Bornem. Die partij wordt nu vervangen door CD&V. "Ik wil werken aan een toekomst in een positieve sfeer", zegt burgemeester Greet De bruyn (CD&V).

Greet De bruyn (CD&V) is nu officieel burgemeester van Bornem. Op de gemeenteraad gisterenavond legde ze onder luid applaus de eed af, en ze blikte vooruit naar de toekomst. "Ik apprecieer het enorm dat het sereen verlopen is. De bitsige discussies die gevoerd zijn tussen N-VA en Iedereen Bornem, daar hebben we nu geen boodschap aan.  Het is zo moeilijk, we zijn ook een van de weinige gemeenten in Vlaanderen die dit meemaken. Ik wil nu voortdoen in een positieve sfeer."

Zo'n 10 dagen geleden beslisten N-VA en Iedereen Bornem om niet langer samen te besturen. Aanleiding voor die coalitiewissel waren de interne strubbelingen bij Iedereen Bornem. Die partij wordt nu vervangen door CD&V, die de burgemeester levert. Samen met drie schepenen van N-VA en drie van CD&V vormen ze het nieuwe gemeentebestuur.

Kristof Joos, die tot gisteren burgemeester was voor N-VA, wordt eerste schepen.
Iedereen Bornem, verhuist dus naar de oppositiebanken, en gaat verder onder de naam Vooruit-Open Vld. 2 van de 10 leden zullen als onafhankelijke zetelen. 

Meest gelezen