radio 2

Langs Berwijn in Voeren is gestart met bomenkap om verbreding van de rivier mogelijk te maken

Deze week is gestart met het kappen van bomen langs de rivier de Berwijn in Moelingen, in Voeren. Dat is nodig om de rivier te kunnen verbreden en zo zware overstromingen in Moelingen zo veel mogelijk te voorkomen. Die verbreding zelf start over een paar weken. 

De dorpskern van Moelingen werd de voorbije jaren meermaals getroffen door zware overstromingen van de Berwijn. Vorige zomer in juli was Moelingen nog bij een van de zwaarst getroffen plekken in Limburg. De Vlaamse  Milieumaatschappij had toen al beslist dat de Berwijn verbreed zou worden. En nu is het zo ver. 

Deze week is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De bomen die in de wijk Elzen langs de Berwijn staan worden gerooid, zodat de rivier daar verbreed kan worden. Maar volgende winter zullen er in de omgeving nieuwe bomen geplant worden. 

Vanaf 7 maart  zal dan de rivierbedding zelf verbreed worden en zal een winterbed op de oevers uitgegraven worden.  De inwoners van Moelingen krijgen meer details over de werkzaamheden op een infovergadering, op donderdag 10 maart. 

Meest gelezen