Radio 2

Lichtervelde eert WK-kampioen Joran Wyseure met WK-bord

Woensdag onthulde Lichtervelde een uniek WK-bord op de Marktplaats in het centrum. Daarmee viert de Houtlandgemeente de WK-titel van veldrijder Joran Wyseure. Het ontwerp van Filip Cardoen roept op om massaal deel te nemen aan het volksfeest op 5 maart.

“We maken graag feest in Lichtervelde”, steekt schepen van Sport Els Kindt (CD&V) van wal. “We zijn terecht fier op Jorans titel en dit geeft ons de gelegenheid om zijn prestatie uitbundig te vieren.” Het paneel op de markt dient om het volksfeest dat er zaterdag 5 maart plaatsvindt aan te kondigen. “ We zijn hem gaan afhalen op de luchthaven in Zaventem. We hebben al een feestje achter de rug in zijn buurt, maar we hopen dat dit volksfeest de apotheose wordt.” Heel Lichtervelde stond als één man achter Joran Wyseure tijdens zijn wedstrijd in het Amerikaanse Fayetteville. De bewondering voor zijn geleverde inspanningen, opofferingen en prestaties, is in Lichtervelde en omgeving dan ook groot. “Hij zette onze mooie gemeente in the picture en daarom wil Lichtervelde iets terugdoen, door hem te verrassen met een dorpsfeest.” Joran en zijn familie worden zaterdag om 15 uur ontvangen op het gemeentehuis. “Daarna kan hij het publiek toewuiven vanop het balkon. We plaatsen een deejay en een tent. Daarmee bootsen we de ambiance van de cyclocross na”, eindigt Kindt. 

"Ne schone jongen"

Filip Cardoen uit Moorslede tekende voor het ontwerp van het bord. “Ik kreeg de vraag van de gemeente om Joran te vereeuwigen en heb er niet lang moeten over nadenken”, vult Cardoen aan. “Ik ben op zoek gegaan naar foto’s van Joran. Verder zie je de vlag van Amerika en op de achtergrond nog twee Belgische renners.” Het podium bij de beloften in Fayetteville was dan ook volledig Belgisch. En de regenboog mocht om evidente redenen natuurlijk niet ontbreken. “Ne schone jongen om te schilderen”, drukt Cardoen zijn fierheid en tevredenheid uit. 

Poëzie

Dimitri Carpentier uit buurgemeente Hooglede schreef een gedicht op het bord. “Na zo’n fantastische prestatie krijg ik meestal inspiraties. Ik was naar de wedstrijd aan het kijken en ’s avonds schoten de woorden me in de mond. Ik ben zeer trots dat ik hier vandaag mijn poëzie mag aanschouwen op dit bord”, nog aldus Carpentier.  

Radio 2

Meest gelezen