Halve Maan Diest

Provinciedomein Halve Maan blijft dicht, net als parken in Leuven als gevolg van stormweer

Het provinciedomein Halve Maan in Diest blijft nog zeker tot morgen gesloten. Door het stormweer van de afgelopen dagen, moeten er nog heel wat takken en bomen opgeruimd worden. Ook de parken in Leuven blijven vandaag gesloten omdat er ook daar nog veel opruimwerk is. 

De naweeën van het stormweer zullen we ook vandaag nog voelen, zo blijft het provinciedomein Halve Maan in Diest tot morgen dicht. De voorbije dagen is daar hard gewerkt om de omgevallen bomen en takken op te ruimen. Maar er is nog zo veel werk dat het domein nog een dag extra gesloten blijft. 

”We zijn al vanaf het weekend aan het opruimen”, zegt Evi Willekens van de Halve Maan. “Maar door de verschillende stormen die we hebben meegemaakt, blijven er takken en bomen vallen. Het is een beetje dweilen met de kraan open. Onze werkmannen hebben hun handen vol om het domein weer proper te krijgen. Op de wandelwegen liggen nog heel wat takken die het wandelen en spelen moeilijk maken.”

Het domein zou morgen weer open gaan. “Dat hopen we alleszins. We gaan wel eerst een controleronde doen op woensdag. Als we het domein weer openstellen, dan moet het wel weer veilig zijn”, aldus Evi Willekens. 

"Helden van de groendienst"

Ook de parken in Leuven blijven vandaag gesloten omdat er nog veel opruimwerk is. Op Facebook laat schepen van Groen Lalynn Wadera weten dat de groendienst van de stad Leuven nog altijd de handen vol heeft om de schade van storm Eunice en Franklin op te ruimen. “Ook onze parken kregen het zwaar te verduren. Door het aanhoudende stormweer is het opruimwerk daar nog niet gedaan. Bomen zijn nog instabiel en takken kunnen loshangen. De parken blijven daarom nog tot woensdag gesloten. Veel respect voor onze mensen van de groendienst, die zelfs tot na de uren en in het weekend vrijwillig bleven helpen. Helden zijn het”, aldus Wadera.

Meest gelezen