En dan gaat het Brusselse stadhuis plots tegen de vlakte door de storm (in Mini-Europa dan toch)

De stormen van de afgelopen dagen hebben behoorlijk wat schade veroorzaakt aan de stadhuizen van Brussel en Leuven, of toch aan de miniatuurversies van de gebouwen in Mini-Europa. Het park postte verschillende foto’s van de schade online.

Geen paniek, de toren van het échte stadhuis van Brussel is niet op de aangrenzende Grote Markt terechtgekomen. Deze apocalytische beelden komen uit Mini-Europa, dat behoorlijk heeft geleden onder het noodweer van afgelopen weekend.

De miniversie van het stadhuis van Leuven werd omvergeblazen en ligt helemaal op zijn zij. Het kleine Brusselse stadhuis verloor in de storm zijn toren, die op het bloementapijt op de Grote Markt belandde. "Het is onverwacht dat een storm zoveel schade veroorzaakt," zegt Thierry Meeùs, oprichter en directeur van Mini-Europa.

Mini-Europa - het miniatuurpark in Brussel waar je de belangrijkste en bekendste gebouwen in het klein kan bewonderen, zoals de Eiffeltoren, de toren van Pisa en het Atomium, plaatste zelf foto's van de schade op zijn Facebookpagina.

Thierry Meeus (Mini-Europa): "De toren van het stadhuis van Brussel zullen we misschien herstellen, maar Leuven zeker niet. Daar is geen tijd voor"

Videospeler inladen...

“Het zal veel tijd kosten om de juiste stukken op de juiste plek te plaatsen. Vooral bij grote stukken, zoals de toren, moeten we heel voorzichtig zijn.” Volgens Meeùs zal de toren van het Brusselse stadhuis wel binnen de maand hersteld kunnen worden, maar het stadhuis van Leuven zal "niet voor juli" klaar zijn.

Bekijk hieronder de beelden van de schade in Mini-Europa:

Het omgewaaide stadhuis van Leuven.
De toren van het Brusselse stadhuis die op de Grote Markt viel.

Meest gelezen