Twintigers krijgen tot 4 jaar cel voor carjacking in centrum van Geel

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft twee twintigers uit Geel schuldig bevonden aan een gewelddadige carjacking in oktober vorig jaar in het centrum Geel. De twee beklaagden worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 4 jaar en 3 jaar.

De twee pleegden de carjacking op 13 oktober 2021. Het slachtoffer moest daarbij enkele klappen incasseren. De diefstal met geweld gebeurde bovendien bij nacht, in bende en met wapenvertoon. Dat zijn verzwarende omstandigheden.

De twintiger die tot 4 jaar cel werd veroordeeld, stond behalve de carjacking ook terecht voor de verkoop van drugs. Het duo hoopte op een voorwaardelijke straf, maar dat zou volgens de rechtbank een onvoldoende sterk signaal zijn, gelet op de ernst van de feiten.

Meest gelezen