Boostereditie van bloesembar in Sint-Truiden: "Klaar om te knallen vanaf eind maart" 

Na twee jaar corona pakt Sint-Truiden dit voorjaar uit met een extra uitgebreide editie van de Bloesembar in Velm. Er komen onder meer een grotere tent, meer streekproducten op de kaart en nieuwe wandelroute van 8 km. Bezoekers kunnen ook kiezen voor een bloesembarbecue en een ballonvaart over de boomgaarden in de buurt.

De Boesembar, de pop-up bar tussen de boomgaarden in Velm, is tijdens de bloesemperiode een echte trekpleister. En de organisatie wil er dit jaar een bijzondere editie van maken. "We hebben twee jaar onze tenten niet kunnen opstellen door corona, dus we kijken nu heel erg uit naar deze boostereditie", glundert Peter Onkelinx van de Bloesembar. En daar horen een reeks nieuwigheden bij. "Ons restaurant is uitgebreid en er staan meer streekproducten op de kaart. We hebben ook een nieuwe wandeling, van 8,5 kilometer, die komt bovenop de bestaande wandeling van 3 kilometer."  

Bezoekers zullen ook kunnen kiezen voor een barbecue in de bloesemvallei. "We hebben enkele verschillende formules, mensen kunnen dat combineren met een fietstocht", gaat Onkelinx verder. "Of mensen kunnen dat ook combineren met een tocht met een Vespa in de streek." 

De pop-up bar in Velm is open vanaf zaterdag 26 maart tot en met zondag 15 mei. Het volledige programma is terug te vinden op de website van de Bloesembar.

Meest gelezen