Canva

De Panne zet in op ‘Changing Places’: plek waar mensen met beperking zich kunnen omkleden en douchen

De Panne zet in op de toegankelijkheid van haar strand. Dankzij ‘Changing Places’ kunnen mensen met een beperking zich vanaf deze zomer in alle comfort omkleden, douchen of naar het toilet gaan.

In de zomer van 2021 stapte de kustgemeente in het ‘Zon, Zee … Zorgeloos’-project. Vanaf komende zomer zullen bezoekers met een beperking gebruik kunnen maken van ‘Changing Places’. Een ruimte waar ze zich kunnen omkleden en douchen voor of na het strandbezoek, waar ze zich kunnen verversen of tot rust kunnen komen. Ook inwoners die een wandeling maken, kunnen hiervan gebruik maken.

“Geef toe, een dagje strand of een wandeling maken, is voor mensen met een beperking niet altijd evident”, zegt Schepen van Welzijn Michèle Vandermeeren (ACT!E). “Daarom wil onze kustgemeente zich inzetten om faciliteiten te bieden aan onze inwoners én bezoekers met een beperking. Wij zorgen voor een locatie, volledig geaccommodeerd met toiletten, verzorgingstafels, tillift en privacyschermen.”

"Gezellige ruimte zonder ziekenhuissfeer"

In De Panne zullen de ruimtes niet alleen open zijn tijdens de zomermaanden, maar het hele jaar door. Via een online tool zul je één van de 2 units gratis kunnen reserveren. Tijdens de zomermaanden zullen jobstudenten instaan voor assistentie. Buiten het zomerseizoen zijn de units onbemand toegankelijk, ook voor jonge mama’s die borstvoeding willen geven aan hun baby.

Naast de Changing Places verschijnt er ook een toegankelijkheidsbrochure met allerlei informatie over toegankelijke toeristische, culturele en sportieve plaatsen, maar ook horeca en hotels. Ook informatie rond toegankelijke wandelingen zal opgenomen worden in de brochure.

Meest gelezen