Videospeler inladen...

Een misviering van de Oekraïense gemeenschap in Gent: "Er is nog één ding dat we altijd zullen hebben: hoop"

In Gent hebben een tiental mensen gebeden voor vrede in het Oekraïens-Russisch conflict in de Sint-Salvatorkerk. In Gent bestaat een  Oekraïense gemeenschap met zo'n 150 mensen. Zij houden allemaal hun hart vast voor de situatie daar. Daarom organiseren ze vanaf nu elke avond een gezamenlijk bidmoment. 

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is er in Europa ook een diaspora op gang gekomen van Oekraïners. Die kijken met een mengeling van angst en afschuw naar wat er in hun land aan het gebeuren is. Ook in ons land. Steven Decraene ging naar een misviering van de Oekraïense gemeenschap in Gent.

(Bekijk het filmpje uit Laat)

Videospeler inladen...

Meest gelezen