Montgomeryplein in Brussel vijf dagen dicht door aanpassingswerken

Van vrijdagavond tot woensdagochtend wordt het Montgomeryplein in Brussel afgesloten voor het verkeer. Brussel Mobiliteit voert er aanpassingswerken uit om de veiligheid te verbeteren. Zo verdwijnt een rijstrook op de rotonde, maar komen er fietspaden bij. 

Heel wat voertuigen nemen dagelijks de rotonde van het Montgomeryplein. Maar op de vele rijstroken gebeuren er geregeld ongevallen. En dus zijn aanpassingswerken nodig, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit: "We hebben vastgesteld dat het een vrij gevaarlijk, en ongevalgevoelig rondpunt is. Daarom gaan we de binnenste rijbaan schrappen." 

Maar dat is niet alles, ook voor de fietsers verandert het één en ander. "Op de zijweg van het plein komen fietspaden in twee richtingen. De buitenste rijbaan van het rondpunt wordt een fietssuggestiestrook. De ervaren fietser kan die nemen, beginnelingen kunnen kiezen voor het fietspad. Het is de bedoeling dat elke weggebruiker zich met gemak en in alle veiligheid kan verplaatsen. Bovendien zal het de doorstroming ten goede komen, want uit onderzoek blijkt dat veel files daar ontstaan door de vele rijstroken." 

Hinder

De werken aan het Montgomeryplein starten vrijdagavond om 20u en duren tot woensdagochtend 6u. "Al die tijd zal de rotonde gesloten zijn, maar automoblisten kunnen wel nog de Montgomerytunnel nemen. Er staan nu al grote verlichtingsbakken die de werken aankondigen, maar dan nog vrees ik voor hinder", aldus Paemen. 

Meest gelezen