Videospeler inladen...

BEKIJK - Kinderen moedigen meester Stefan uit Genk aan: "Hij gaat opnieuw wereldkampioen sleehondenracen worden"

De leerlingen en leerkrachten van de Europaschool in Genk hebben een bijzondere verrassing in petto voor meester Stefan, die vrijdag deelneemt aan het WK sledehondenracen in Noorwegen. Om hun grote held aan te moedigen werd er een filmpje opgenomen waarin heel de school gekleed gaat in de Belgische driekleur. “Meester Stefan is mijn grote voorbeeld”, zegt Mohamed-Ridhaa uit het zesde leerjaar.

Aanstaande vrijdag neemt meester Stefan Goris uit Zutendaal deel aan het WK sledehondenrennen in het Noorse Hamar. Samen met zijn team van zes honden doet hij opnieuw een gooi naar een wereldtitel. “In 2014 was meester Stefan al eens wereldkampioen”, weet leerling Hasim die twee jaar geleden in zijn klas zat. “Hij vertelde altijd spannende verhalen over zijn trainingen en wedstrijden. Dan liet hij YouTubefilmpjes zien en leerde hij ons woorden die hij tegen de honden riep.”

“Om hem aan te moedigen stelde meester Bart voor om met heel de school een filmpje te maken”, vervolgt Abdul-Malik. “We hebben op de speelplaats staan springen en roepen, het was een zotte boel. Iedereen was gekleed in de Belgische driekleur.”

Abdul-Malik, Hasim,  Mohamad-Ridhaa en Israe

Enige Belg

Israe vindt het sterk dat meester Stefan de enige Belg is op het wereldkampioenschap. “We zijn apetrots op hem. Hij is sowieso onze kampioen, ook al wint hij niet.”

Mohamed-Ridhaa ziet meester Stefan naast zijn vader als zijn grote voorbeeld. “Meester Stefan leert ons om door te zetten en om onze dromen te volgen. Ik wil later advocaat of chef-kok worden, en dankzij de meester geloof ik dat dat ooit zal lukken.”

Meester Stefan is helemaal klaar voor WK in Noorwegen: “Ik heb er ontzettend veel zin in”

Videospeler inladen...

Meest gelezen