Radio 2

Zottegem heeft na bijna 20 jaar weer een brouwerij

In Zottegem is een nieuwe brouwerij geopend. Kjell Spoormans en Hilde Squire zijn de trotse eigenaars. Zij vinden dat het wel eens tijd werd om weer een brouwerij te hebben in Zottegem.

Kjell en Hilde brouwen eigenlijk al sinds 2006 bier onder de naam "De Hoevebrouwers". Dat deden ze al die tijd buiten Zottegem. Toen ze deze kans kregen om hun brouwerij in Zottegem te vestigen, konden ze die niet laten liggen. "Het was nu of nooit", zegt eigenares Hilde trots. "Het is altijd de ultieme droom geweest om alles zelf te kunnen brouwen, dus dit was onze kans".

Het werd wel eens tijd dat er weer een brouwerij kwam in Zottegem

Kjell Spoormans, eigenaar van de brouwerij

Ook mede-eigenaar Kjell is enorm blij: "Ik ben echt trots dat we in Zottegem opnieuw een brouwerij hebben." Het is dan ook al 20 jaar geleden dat er in Zottegem officieel een lokale brouwerij was. "We hebben toch een aardige drinkcultuur hier in Zottegem, dus het werd wel eens tijd dat hier weer een brouwerij kwam." 

Bijberoep

Momenteel zijn Kjell en Hilde brouwers in bijberoep. Voorlopig brouwen ze om de twee weken alleen in het weekend. te brouwen op zaterdag en zondag. Als alles goed loopt, zouden ze overwegen om er een fulltime job van te maken. Intussen zijn de eerste brouwsels aan het pruttelen in de ketels aan de Ballingsweg.

Meest gelezen