Basisschool Paridaens Leuven verhuist en vormt menselijke ketting

Het bekende Paridaensinstituut in het centrum van Leuven verhuist zijn scholen naar een nieuwbouw wat verderop. Eerder verhuisde de middelbare school al. Vandaag was het aan de basisschool.

Bijzondere verhuis in Leven vanmiddag. Daar hebben de leerlingen van de basisschool van het Paridaensinstituut een menselijke ketting gevormd. De nieuwe locatie is gelegen in de Janseniusstraat, amper 150 meter verder. Toch konden op deze manier leerkrachten en kinderen al heel wat spullen verhuizen. 

Ik vind het een leuk idee en zo weten we ook meteen de weg naar onze nieuwe school. Ik kan me voorstellen dat sommige dat niet weten 

Leerling vrije basisschool Paridaens Leuven

Kinderen en leerkrachten gaven spullen aan elkaar door en overbrugden zo 150 meter. Al was het vooral een symbolische daad vertelt meester Patrick van het zesde leerjaar: "Elke klas heeft één voorwerp dat typisch is voor de klas symbolisch doorgegeven aan elkaar tot in de nieuwe school. We hebben van elk leerjaar twee klassen, dus we zitten aan ongeveer 250 kinderen."

Meest gelezen