Radio 2

Bestuurder overleden na frontale botsing tegen vrachtwagen in Kuurne

In Kuurne is deze voormiddag een dodelijk ongeval gebeurd langs de Brugsesteenweg. Rond 10 uur week een auto plots af van zijn rijrichting en botste frontaal op een vrachtwagen. Een politiepatrouille die onderweg was naar een andere interventie twijfelde niet en ging meteen over tot reanimatie. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Mogelijk werd de man onwel achter het stuur. 

Het dodelijk ongeval gebeurde ter hoogte van de plaats waar komend weekend ook de aankomst van wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne ligt. Een autobestuurder week plots af van zijn rijbaan en botste frontaal op een vrachtwagen. Een politiepatrouille die onderweg was naar een andere interventie passeerde net op het moment van het ongeval. Zij twijfelden niet en gingen meteen over tot reanimatie van het slachtoffer in afwachting van de MUG.  Maar het slachtoffer stierf toch ter plaatse.  Het gaat om een man van 69 uit Kortrijk.

Het parket voerde een onderzoek uit naar de precieze omstandigheden van het ongeval. De autobestuurder zou volgens een verkeersdeskundige zelf een stuurfout gemaakt hebben. Mogelijk kwam dat door een medisch probleem en was de man onwel geworden achter het stuur. De vrachtwagenbestuurder reed niet te snel en had niet gedronken.

Radio 2

Meest gelezen