Tijdens de krokusvakantie worden meer dan 400.000 passagiers verwacht op Brussels Airport

Brussels Airport verwacht volgende week - tijdens de krokusvakantie - 405.000 passagiers op de luchthaven. Dat is nog altijd minder dan voor corona, maar deze krokus wordt wel beter dan vorig jaar toen niet-essentiële reizen niet toegelaten waren. 

Op Brussels Airport worden tijdens de hele krokusvakantie meer dan 405.000 passagiers verwacht. Dat is ruim 65 procent van het aantal passagiers in dezelfde periode voor de COVID-crisis. In 2020, net voor het uitbreken van de pandemie, verwelkomde de nationale luchthaven 620.000 passagiers. 

De krokusvakantie is opnieuw een echte vakantieperiode, na de moeilijke krokus vorig jaar toen niet-essentiële reizen niet toegelaten waren. Toen leidde dat tot een dip, met amper 57.000 passagiers. Het aandeel vakantiegangers onder die 405.000 passagiers volgende week is hoog, omdat er vooral een daling is in het aantal zakenreizigers en transferpassagiers, zegt Brussels Airport. 

50 luchtvaartmaatschappijen vliegen tijdens de krokusvakantie naar 125 rechtstreekse bestemmingen, vooral zonbestemmingen. Het gaat dan om Spanje en de Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden en Egypte. Marokko, Tunesië, de Caraïbische eilanden, Mexico en Dubai zijn in trek voor de langere afstanden, net als nieuwe bestemmingen Mauritius, Curaçao en Havana. Voor sneeuw- en wintersportliefhebbers zijn er rechtstreekse vluchten naar Innsbruck (Oostenrijk), Bolzano (Italië) en Kittila (Finland).

Brussels Airlines verwacht vooral een druk eerste weekend van vrijdag tot zondag, waarin alle vakantievluchten zo goed als vol zitten. Opmerkelijk is dat ten opzichte van de voorbije jaren passagiers vaker kiezen voor verdere bestemmingen zoals Las Palmas en Tenerife. Op het vasteland doen vooral de zuiderse bestemmingen het goed, met Malaga en Alicante bovenaan. Naast deze zonbestemmingen staat skibestemming Genève ook nog in de top 5 op Brussels Airport.

Meest gelezen