Trainer Marc Brys met OHL-aanvaller Mathieu Maertens

OHL wil zaterdag in uitverkocht stadion winnen van Anderlecht

Oud-Heverlee-Leuven tegen Anderlecht is traditioneel een vriendschappelijke oefenpot vlak voor de start van de competitie. Nu is het een topper waarin Leuven punten wil halen voor play-off 2 en Anderlecht voor Champions play-off. Aan de supporters zal het niet liggen. Voor het eerst dit seizoen is het King Power stadion in Leuven helemaal uitverkocht.

Voetbalclub OHL speelt nu zaterdag thuis tegen Anderlecht. Anderlecht staat momenteel vierde in het klassement, OHL twaalfde. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, zegt OHL-coach Marc Brys. Want Anderlecht is niet meer dezelfde ploeg als in de heenronde, het voetbalt nu beter. Maar winnen blijft het hoofddoel, zegt Brys: "Ik denk dat wij moeten knokken voor elk punt. Dat moeten we elk weekend doen. Dat wordt niet gemakkelijk tegen een fris Anderlecht."

Voor het eerst uitverkocht

Door de versoepeling van de anti-coronamaatregelen is het stadion van OHL zaterdag voor het eerst uitverkocht. De club zet alles op alles om tegen Anderlecht te winnen. Supporters kunnen rekenen op DJ Voltage en happy hour, twee pintjes voor de prijs van één. Oud-Heverlee-Leuven heeft ook jeugdploegen van buurtploegen met dezelfde sponsor, zoals OHR uit Huldenberg uitgenodigd. Aan de sfeer zal het niet liggen. Het wordt een luide voetbalavond in Leuven voor de derby OHL-RSCA. In vogelvlucht liggen de twee Brabantse clubs amper 28 kilometer uit elkaar. Voor het eerst zijn ook weer supporters van paarswit toegelaten.

Radio 2

Meest gelezen