Zinkgat in Heusden-Zolder ontdekt door gaslek: "Plotseling hadden we hier een heel groot gat"

Gisteravond is er in Heusden-Zolder een groot zinkgat ontdekt na een gaslek. Het wegdek en de riolering zijn zwaar beschadigd en moeten hersteld worden en dat kan een hele tijd duren. Daarom zal er verkeershinder zijn in de buurt van de Koolmijnlaan.

"We hebben te maken met een riool die deels is ingezakt door de hevige regenval", zegt schepen van Openbare Werken Lode Schops (GOED). "Er is heel wat grond weggespoeld en daardoor is de gasleiding ook gezakt en die begon te lekken. We zijn dan beginnen graven, en plotseling hadden we een heel groot gat."

Wie niet in de file wil staan, vermijdt best de Koolmijnlaan, want ter hoogte van het zinkgat is één rijvak afgesloten en regelen verkeerslichten het verkeer. Het kruispunt van De Hoeven met de Koolmijnlaan is afgesloten. Het verkeer dat van Houthalen naar Heusden moet, wordt aangeraden om via de E. Staintonstraat, Schootstraat en Brugstraat om te rijden. Het verkeer van Heusden naar Houthalen kan gewoon zijn weg verderzetten. 

Meest gelezen