Radio 2

Zwembad de Alk in Wingene vannacht leeggelopen: "300.000 liter naar de kelder gevloeid"

Door een breuk in de watertoevoer is de badkuip van het zwembad De Alk in Wingene vannacht leeggelopen. Al het water, zo’n 300.000 liter, is in de kelder gevloeid. De brandweerpost Wingene is deze ochtend bezig geweest met de kelder leeg te pompen. Hoe dit allemaal is kunnen gebeuren moet nog worden onderzocht. Het zwembad zal nog tot en met het einde van de krokusvakantie gesloten blijven.

Afgelopen nacht liep ongeveer 300.000 liter uit het zwembad naar de kelder van De Alk in Wingene. Dat komt door een fout met de zuiveringsinstallatie. Die pompt het water weg naar een kuip onder het zwembad, daar wordt het gezuiverd en dan teruggepompt. Maar blijkbaar is er een breuk in de leiding die terug naar het zwembad loopt. Daardoor liep de hele kelder onder. Die is gelukkig vrij groot, waardoor het water maar een kleine halve meter hoog stond.

Heel de krokusvakantie gesloten

De kelder wordt nu leeggepompt, de breuk hersteld en het bad terug gevuld. Dat zal heel wat tijd in beslag nemen. Hierdoor blijft het zwembad ook volgende week tijdens de krokusvakantie gesloten. "De krokusvakantie is in principe wel één van onze betere weken. Het is schoolvakantie, het is vaak nog niet zo'n mooi weer... Maar goed het is nu eenmaal een ongeval", reageert schepen van Sport Jens Danneels (CD&V).

(lees verder onder de foto:)

Gemeente Wingene

"Er moet nog gecontroleerd worden of er schade is aan de elektrische leidingen of er misschien andere gevolgschade is", legt de schepen verder uit. "Niet alleen zal de badkuip opnieuw moeten volgepompt worden nadat de breuk is hersteld, maar het duurt ook een hele tijd vooraleer het water opgewarmd is naar de juiste temperatuur."

20 jaar oud, maar volledig vernieuwd

Het zwembad De Alk werd 20 jaar geleden gebouwd, maar de technische installaties werden de laatste jaren allemaal vernieuwd. De komende maanden zou een nieuwe ventilatie worden geplaatst die in september in gebruik zou genomen worden.

Meest gelezen