Peter Malaise

Eerste campers voor de Omloop langs parcours in Vlaamse Ardennen

De eerste wielersupporters met een camper zijn aangekomen langs het parcours om post te vatten voor de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag. Voor het eerst sinds 2 jaar mag er  publiek komen kijken naar wielerwedstrijden. Gilberte en Willy uit Blankerberghe staan al klaar sinds donderdag en ze hebben er enorm veel zin in. 

Trouwe supporters

Gilberte en Willy zijn al jarelang trouwe wielersupporters en kijken uit naar de Omloop Het Nieuwsblad. Om zeker te zijn dat ze een goede plaats hebben zijn ze donderdag al toegekomen. Ze hebben de camper op de Haaghoek geplaatst, waar de renners 3 keer passeren. Het koppel vertelt dat ze eigenlijk geluk hebben gehad met zo'n goede plaats: "Naast ons staat er een Nederlander, die normaal met een vriend ging komen, maar die heeft afgehaakt. Dus dan mochten wij zijn plaats ingenomen." 

Peter Malaise

Het koppel is blij dat er na 2 jaar weer publiek mag komen kijken. Ze zijn het hele jaar door op de baan om wielerwedstrijden te volgen. Zo gaan ze zondag ook naar Kuurne-Brussel-Kuurne. Nadien plannen ze ook om te gaan kijken naar Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic, de Ronde Van Vlaanderen en nog meer. Een drukke agenda in het vooruitzicht!

Er moet toch iemand supporteren voor de minder bekende mensen hé

Gilberte, wielersupporter

Willy heeft geen favoriete renner, maar bij Gilberte is dat toch wat anders. "Ik supporter voor de Spanjaard Imanol Erviti van Movistar." Een minder bekende wielrenner, maar dat vindt ze absoluut niet erg. "Er moet toch iemand supporteren voor de minder bekende mensen hé!"

Ook Rudy uit Zedelgem staat al sinds donderdag klaar op de Haaghoek, met dezelfde reden als  Gilberte en Willy. Hij koos deze plaats om omdat er een mooie kasseistrook is en hij heeft zijn eigen fiets meegenomen om een stukje van het parcours af te leggen. Rudy mogen we ook verwachten op de Ronde Van Vlaanderen, daar zal hij een week op voorhand toekomen. "De plaatsjes daar zijn ook enorm gegeerd", klinkt het bij Rudy.

Meest gelezen