Radio 2

Eerste schoolstraat in Grimbergen wordt met slagbomen afgesloten

In Grimbergen is een eerste schoolstraat geopend. De straat voor de Prinsenschool wordt bij de start en het einde van de schooldag voortaan met een slagboom afgesloten voor het autoverkeer.

De gemeente Grimbergen is begonnen met de uitvoering van haar plan om de schoolomgevingen op haar grondgebied verkeersveiliger te maken. Er komen 11 scholen aan de beurt.  Zowel de signalisatie als de infrastructuur worden aangepakt. 

De eerste school in de rij is dus de Prinsenschool en dat was een bewuste keuze, zegt schepen van mobiliteit Philip Roosen (N-VA): "Binnenkort start hier vlakbij de vernieuwing van de Lagesteenweg. Dat betekent dat het verkeer zeker één jaar lang andere straten zal gebruiken. Daarom wilden we deze schoolomgeving als eerste veiliger maken", stelt Roosen.

Slagbomen

"We hebben hier gekozen voor een schoolstraat die zal afgesloten worden met twee slagbomen. De bedoeling is om ’s morgens en ’s avonds een veiligere omgeving te creëren. Hier lopen zowat 700 kleuters en leerlingen school. Het is hier dan ook erg druk voor en na schooltijd. Er wordt aan wildparkeren gedaan in de wijk aan de achterzijde van de school, ouders zouden bij wijze van spreken met hun auto tot aan de schoolbanken willen rijden", beschrijft Roosen de toestand. 

"Met de slagbomen wordt het anders: een half uurtje voor en een half uurtje na schooltijd gaan die dicht. Er staat wel altijd iemand om de slagbomen te bedienen als er een bewoner toch de straat in of uit moet. De kinderen komen binnen in de school langs twee ingangen, zo wordt de drukte gespreid. Aan de Haagbeek is er nu ook een proefproject met een kiss-and-ride-zone", aldus nog de schepen. 

Meest gelezen