Elke dag een woninginbraak in de Druivenstreek in januari

In de Druivenstreek is vorige maand bijna iedere dag wel ergens ingebroken in een woning. Er waren 25 inbraken in Overijse en 6 in Hoeilaart. De meeste inbraken gebeurden in de vooravond als er niemand thuis was. 

De politiezone Druivenstreek kreeg vorige maand bijna dagelijks een melding van een woninginbraak. "Voor januari komen we aan 31 inbraken, da's dus gemiddeld een per dag", vertelt Sébastien Verbeke van de politiezone Druivenstreek. "We zien echt een stijging van het aantal diefstallen en we hebben daar niet echt een verklaring voor. Waarschijnlijk zijn bepaalde dadergroepen actiever geworden."

Inbreken via eerste verdieping

Opvallend is wel dat inbrekers vaak via de eerste verdieping van een woning binnendringen, zegt Verbeke. "Vaak hebben mensen op het gelijkvloers al antidiefstal maatregelen genomen zoals een alarm. En als dieven op zoek zijn naar juwelen, vinden ze die ook meestal op een slaapkamer op de eerste verdieping."

De politie doet een oproep: "We vragen dat mensen geen tuinmeubilair of ladders buiten laten staan want dat maakt het makkelijker om binnen te dringen. En aarzel ook niet om het nummer 101 te bellen als je verdachte situaties of personen ziet." 

Diefstallen worden in kaart gebracht zodat wij kunnen bepalen op welke plaatsen en tijdstippen we best patrouilleren 

Sébastien Verbeke, politiezone Druivenstreek

En ondertussen wordt er extra gepatrouilleerd door de politie van de Druivenstreek. "We doen dat zowel anoniem als zichtbaar", zegt Verbeke. "De diefstallen worden ook elke dag in kaart gebracht zodat wij kunnen bepalen op welke plaatsen en op welk tijdstip we best patrouilleren. Ook de beelden van ANPR-camera's worden bekeken zodat we kunnen nagaan met welk voortuig de inbrekers rijden."

Meest gelezen